ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Επεισόδιο 3: Φωτιά στις Κυκλάδες (Οι Πειρατές του Αιγαίου)
μεγάλου μήκους, σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ (4 επεισόδια), 2019

Μπορείτε να δείτε το 3ο επεισόδιο (καθώς και ολόκληρη τη σειρά “Οι Πειρατές του Αιγαίου”) πατώντας ΕΔΩ. Θα μεταφερθείτε σε ιστοσελίδα της SmallPlanet Productions όπου θα μπορείτε να νοικιάσετε τη διαδικτυακή προβολή του επεισοδίου για μια εβδομάδα.

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Από την Καραϊβική ως τον Ινδικό Ωκεανό, ο 17ος αιώνας αποτελεί την παγκόσμια εποχή της πειρατείας. Στην Ανατολική Μεσόγειο που φλέγεται από τους μακροχρόνιους Βενετο-Οθωμανικούς πολέμους, οι θαλάσσιοι δρόμοι έχουν μείνει αφύλακτοι. Κι αυτή είναι μια ευκαιρία που πειρατές και κουρσάροι κάθε εθνικότητας δεν αφήνουν να πάει χαμένη. Η σειρά δραματοποιημένων ιστορικών ντοκιμαντέρ “Οι Πειρατές του Αιγαίου” λέει την ιστορία τους.

Σε αυτό το 3ο επεισόδιο, με τίτλο “Φωτιά στις Κυκλάδες”, Έλληνες, Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Ολλανδοί, Βέρβεροι και Οθωμανοί, βρίσκουν ιδανικό καταφύγιο στα νησιά των Κυκλάδων, στην καρδιά του Αιγαίου. Από κάθε γωνιά της Μεσογείου, διασταυρώνουν τις ρότες τους στη Μήλο, που μετατρέπεται σε πειρατικό κέντρο. Στις Κυκλάδες δρουν τρεις από τους μεγαλύτερους πειρατές που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο Αιγαίο: Ο Ιωάννης Κάψης που καταλαμβάνει τη Μήλο και στέφεται επισήμως βασιλιάς της, ο Τζοβάννι ντε λο Κάβο που απελευθερώνει την Ανάφη και γίνεται εγγυητής της ασφάλειας των κατοίκων της και ο Στάθης Ρωμανός Μανέτας, του οποίου η δραματική ιστορία έμελλε να γίνει τραγούδι και να μείνει για πάντα ζωντανή ως τις μέρες μας.

 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Χαντζής
Σενάριο: Αλέξανδρος Χαντζής, Γιώργος Αυγερόπουλος, Δημήτρης Δεμεσούκας
Έρευνα: Δημήτρης Δεμεσούκας, Φένια Χαλά
Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Δημήτρης Κώτσου

Μοντάζ: Κώστας Χριστακόπουλος
Σκηνικά/Κοστούμια: Λιλιάνα Ασλανίδου
Αφήγηση: Σολ Σαλτιέλ

Παραγωγή: SmallPlanet Productions, Open Tv

Με τις/τους: Μανούσο Γακηλάζο, Αδριανό Γκάτσο, Γιάννη Ιωάννου, Ελίνα Βλαχοκώστα, Γιάννη Γαβρίλη, Μάγδα Κόρπη, Γρηγόρη Πιπερίδη, Νίκο Αργυριάδη, Κωστή Παττακό, Σπύρο Παπαγιάννη

 

Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ

Τρίτη 14 Μαΐου 2019, Open Tv

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Backstage Φωτογραφίες: Λιλιάνα Ασλανίδου, Αλέξανδρος Χαντζής
Αφίσα & Γραφιστικά: Γαβριήλ Μελισσουργάκης
3D Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου